Monday, August 22, 2016

سنگ ساختمانی

سنگ ساختمانی انواع و اقسام مختلفی دارد. یکی از گسترده ترین انواع سنگ ساختمانی‌ را نیز گرانیت تشکیل می‌دهد. گرانیت به چندین نوع مختلف است و پر کاربردترین جنس سنگ ساختمانی است. اکثر انواع سنگ ساختمانی گرانیت، به صورت سخت هستند و یکی از بادوام ترین مصالح ساختمان به حساب می‌آید. سنگ ساختمانی‌ گرانیت در برابر نفوذ آب و ضربات وارد شده به  ساختمان مقاومت خوبی ایجاد می‌کند. سنگ ساختمانی گرانیت حتی در مقابل ضربه‌هایی که ممکن است در محیط‌های صنعتی به آن وارد می‌شود، مقاوم به نظر می‌رسد.

ظاهر سنگ ساختمانی گرانیت نشاندهنده نوع کاری است که روی آن انجام شده است.‌ سنگ ساختمانی گرانیت چکشی، کلنگی،  تیشه ای و صیقلی جزو انواع معروف و پر کاربرد گرانیت است. بهترین نمای سنگ ساختمانی گرانیت، حالت صیقلی آن است که در بیشتر ساختمان‌ها دیده می‌شود. به دلیل وجود رنگ آمیزی زیبایی که در سنگ ساختمانی گرانیت وجود دارد، انعکاس رنگ و کریستال‌های موجود در آن، بهتر دیده می‌شود.

سطح سنگ ساختمانی‌ گرانیت بر اثر حرارت و تفاوت ضریب انبساط و انقباض بین اجزای کریستالی آن، ممکن است به صورت سوخته  نیز در بیاید. این نوع سنگ ساختمانی‌ گرانیت را با سنگ ساختمانی گرانیت صیقلی ترکیب می‌کنند و زیبایی جالبی در ساختمان سازی ایجاد می‌کنند. سنگ گرانیت صیقلی حالت براقی دارد و سنگ گرانیت سوخته حالت سیاه رنگ و سوخته. بنابراین این دو سنگ گرانیت، تضاد ایجاد می‌کند. دو رنگ بودن این دو نوع سنگ ساختمانی‌، باعث رنگ آمیزی فضا نیز خواهد شد. بلورهای سنگ ساختمانی گرانیت سوخته، براق تر دیده می‌شوند. زیرا در یک بک گراند سیاه رنگ قرار گرفته اند و حالت درخشندگی ستارگان را دارند.

رنگ‌های مختلفی از سنگ ساختمانی گرانیت وجود دارد. در معادن ایران رنگ‌های مختلفی برای سنگ ساختمانی گرانیت پیدا می‌شود. رنگ‌های متنوعی که در ساختمان‌ها دیده می‌شود، بیشتر مربوط به سنگ ساختمانی‌ گرانیت است برای استخراج، برشکاری و صیقل کاری گرانیت، هزینه زیادی صرف می‌شود و همین مسئله باعث شده است که گرانیت یکی از گران ترین انواع سنگ ساختمانی باشد. به همین دلیل بیشترین کاربردی که برای سنگ ساختمانی گرانیت قائل می‌شوند، نمای بیرونی ساختمان‌ها است. سنگ ساختمانی گرانیت را برای کف سازی و ساخت و ایجاد پیاده رو نیز استفاده می‌کنند. استفاده از رنگ‌های مختلف سنگ ساختمانی گرانیت در کنار یکدیگر، باعث ایجاد جذابیت و شفافیت خواهد شد.

ماسه سنگ‌ ها
 نوع دیگری از سنگ ساختمانی که آن نیز انواع مختلفی دارد، ماسه سنگ است. ماسه سنگ‌ها در حقیقت در ابتدا سنگ ساختمانی‌ نبوده اند. ماسه سنگ‌ها با کمک کربنات کلیسیم، سیلیس، اکسید آهن و دولومیت به همدیگر می‌چسند و انواع ماسه سنگ ساختمانی‌ را تولید می‌کنند. نام انواع ماسه سنگ نیز از همین روش می‌آید.

به نشست‌های ماسه ای که به یکدیگر با کمک کربنات کلسیم، سیلیس، اکسید آهن و دولومیت چسبیده اند، ماسه سنگ آهکی،  سیلیسی، اکسید آهن و دولومیتی می گویند. بر اساس طبیعت ماسه رسوبی اولیه، ماسه سنگ ساختمانی ها ممکن است دارای بافت نرم یا خشن باشند . از نظر رنگ بر اساس ماده چسبنده طیفی از رنگ‌های سفید، نخودی، خاکستری، قهوه ای و قرمز را در بر می گیرند. سنگهای ماسه ای معمولا در برابر یخ بندان مقاومند. سطح نهایی آنها به صورت چکشی، کلنگی و تیشه ای قابل مصرف است و برای نصب آنها از ابزار غیر آهنی استفاده می شود.

دیوریت: کاربرد سنگ دیوریت برای ساخت نمای سنگ ساختمانی ، سنگ پله وکف و همچنین در ساخت جاده می‌باشد. رنگ سنگ دیوریت خاکستری، خاکستری تیره و در برخی از اوقات خاکستری مایل به سبز میباشد.

 گابرو: گابرو به علت استحکام ومقاومتی که در برابر هوازدگی دارد برای سنگ ساختمانی نما، کف، پل وتونل مناسب است. رنگ سنگ گابرو خاکستری مایل به سبز، سبز و در برخی از مواقع نیز سیاه است.

مرمر: سنگ مرمر نوعی سنگ آهک دگرگون شده است که رنگ بندی بسیار متنوع دارد. مقاومت سنگ مرمر در برابر گازها، هوازدگی وبارانهای اسیدی بسیار کم است. به همین دلیل سنگ مرمر بیشتر در نمای داخلی سنگ ساختمانی ها استفاده می‌شود.

کوارتزیت: سنگ کوارتزیت در واقع ماسه سنگی دگرگون شده است که سیمان سیلیسی دارد.مصارف کوارتزیت در بخشهای خارج وداخل ساختمان، پل‌ها وتونل‌ها است.

No comments:

Post a Comment